---

Geachte lezer, hierbij presenteren wij u de eerste editie van de Translators Unite nieuwsbrief.

Translators Unite is sinds anderhalf jaar actief en opgericht door Vincent Vitters en Rick Guitjens. Via deze brief informeren wij u over het laatste nieuws over aansprakelijkheid en de ontwikkelingen in de markt. Mocht u geen prijs stellen op toekomstige nieuwsberichten dan kunt u zich onderaan dit nieuwsbericht uitschrijven.

---

Even voorstellen

Vincent, zelf werkzaam in de vertaal- en tolkbranche, kwam erachter dat hij voor zakelijke aansprakelijkheidsrisico’s onvolledig verzekerd was bij zijn huidige aanbieder. Een direct gevolg van onvoldoende kennis over het onderwerp maar ook verzekeringsproducten die geen rekening houden met de werkzaamheden van de vertaal/tolkbranche. Helaas bleek hij niet de enige te zijn die geen of onvoldoende kennis heeft over dit onderwerp.

In samenwerking met Rick Guitjens is Vincent Translators Unite begonnen met als doel het informeren van vertalers en tolken over deze onduidelijke en ingewikkelde materie. Daarnaast ontwikkelden ze in samenwerking met Nationale Nederlanden een beroeps- bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en via DAS een rechtsbijstandsverzekering die beiden geheel zijn afgestemd op de vertaal- en tolkenbranche die ook nog eens de scherpste premie hebben. Lees hier meer >>

---

Kennis delen

Om de opgedane kennis over deze onderwerpen te kunnen delen bevat de website van Translator Unite uitgebreide informatie over de vraagstukken aansprakelijkheid en rechtsbijstand.

Daarnaast verschijnt onze nieuwsbrief één keer per maand met daarin uitgelicht één onderwerp dat invloed heeft op de aansprakelijkheidspositie van vertalers en tolken. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan het hanteren van algemene voorwaarden. Lees hier meer >>

---

Ons doel

Het doel van Translators Unite is om de vertaal en tolkenbranche verder te professionaliseren. De komende periode houden wij u daarom op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van aansprakelijkheidsrisico's en ontwikkelingen in de markt. 

Heeft u vragen over bijvoorbeeld algemene voorwaarden, zakelijke aansprakelijkheid of een rechtsbijstandsverzekering? Laat het ons weten, stuur uw vraag naar info@translatorsunite.nl of via twitter @TranslatorsU en wellicht behandelen wij uw vraag in een van onze volgende nieuwsbrieven.

---

Volgende nieuwsbrief

In onze volgende nieuwsbrief wordt door specialist mr. Marco Anink van RWV Advocaten dieper ingegaan op aansprakelijkheid en de risico's van een eenmanszaak voor het privévermogen. 

---