---

De beste verzekering tegen schade: nooit werken of bewegen dan is de kans op schade minimaal! Voor die mensen die wel moeten werken of af en toe buiten komen en dus risico op schade hebben, is er een keur aan verzekeringsproducten. Van glasschades tot overlijdensrisicoverzekeringen en van dure verzekeringen tot goedkope. Maar waar moet je nou op letten en belangrijker nog: is het allemaal wel nodig? In deze nieuwsbrief beperken we ons tot een korte introductie op de zakelijke rechtsbijstandsverzekering.

---

Wat is een rechtsbijstandsverzekering?

In de basis is een rechtsbijstandsverzekering een overeenkomst tussen u en een verzekeraar dat deze laatste u, tegen een periodieke betaling, bij staat bij eventuele geschillen in het rechtsverkeer (juridische kwesties). Uiteraard stelt de verzekeraar daar wel voorwaarden aan, o.a. in de zogeheten kleine lettertjes. Belangrijk daarbij is in welke hoedanigheid u gebruik maakt van de rechtsbijstandsverzekering. Heeft u de verzekering als particulier afgesloten dan biedt een verzekeraar doorgaans geen dekking voor zakelijke geschillen. Waarom? Omdat de risico’s en schadegevallen in het zakelijke verkeer doorgaans groter en gevarieerder zijn en dus duurder zijn om op te lossen. Zeer basaal: heeft u een vertaling of tolkopdracht gedaan en stuurt u daar een factuur voor dan kunt u ervan uit gaan dat een eventueel geschil uit deze opdracht zal vallen onder een zakelijke rechtsbijstandsverzekering. Heeft u slechts een particuliere rechtsbijstandsverzekering dan bent u dus niet verzekerd. 

---

Kosten van een rechtsbijstandsverzekering

Naar gelang de aanbieder en het dekkingsgebied variëren ook de kosten van een rechtsbijstandsverzekering. Let op: een particuliere rechtsbijstand is doorgaans goedkoper dan een zakelijke rechtsbijstandsverzekering maar, zoals reeds aangegeven, dekt deze niet de risico’s. Omdat Translators Unite al een op maat gemaakte beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor vertalers en tolken heeft hebben we wederom onze inkoopkrachten gebundeld en nu een zeer scherpe zakelijke rechtsbijstandsverzekering ingekocht. Waarbij natuurlijk weer rekening is gehouden met de werkzaamheden en risico’s van een zelfstandige vertaler en tolk. Lees hier meer.

---

Meer informatie?

Heeft u vragen over uw rechtsbijstand naar aanleiding van het artikel? Kijk dan op onze website www.translatorsunite.nl of laat het ons weten via info@translatorsunite.nl of via Twitter @TranslatorsU.

---